Sebze Tohumu Ekim Dikim Tablosu
Sebze Tohumu Ekim Dikim Tablosu
Tür
|
1 gr. daki Dane sayısı |
Dekara Gerekli Tohum Miktarı
|
Dekarda Bitki Sayisi (.000)
|
Sıra arası (cm.)
|
Sıra üzeri (cm.)
|
|
Direk Ekim (kg.)
|
Fide Dikim (gr.)
|
|||||
Domates Tohumu (Sırık)
|
300 - 350 |
|
8 - 10 |
2,6 - 3 |
60 - 80 |
50 - 60 |
Domates Tohumu (Yer)
|
300 - 390 |
|
6 - 8 |
1,5 - 2 |
140 |
35 - 40 |
Biber Tohumu
|
120 - 180 |
|
25 - 40 |
4,5 - 5 |
60 - 70 |
35 - 40 |
Hıyar Tohumu (Sofralık)
|
30 - 35 |
0,15 |
75 |
2,2 - 2,3 |
100 - 120 |
40 - 45 |
Hıyar Tohumu (Turşuluk)
|
30 - 35 |
0,15 |
75 |
2 - 2,2 |
120 - 150 |
25 - 30 |
Kabak Tohumu
|
5 - 7 |
0,25 - 0,3 |
200 |
1,3 - 1,5 |
100 - 120 |
50 - 70 |
Karpuz Tohumu
|
20 - 25 |
0,15 - 0,25 |
40 - 60 |
0,6 - 1 |
180 - 200 |
80-100 |
Kavun Tohumu
|
25 - 30 |
0,05 - 0,07 |
35 - 40 |
1,2 - 1,3 |
150 - 200 |
50 - 80 |
Lahana Tohumu
|
220 - 330 |
|
25 - 30 |
2,5 - 3 |
60 - 80 |
45 - 60 |
Marul Tohumu
|
800 - 1.000 |
|
30 - 50 |
9-10 |
30 - 40 |
25-30 |
Patlıcan Tohumu
|
180 - 200 |
|
10 - 15 |
2,6 - 2,8 |
70 - 80 |
50 - 60 |
Sogan Tohumu
|
250 - 300 |
0,35 - 0,5 |
|
55-60 |
20 - 30 |
5 - 7 |
Fasulye Tohumu (sırık)
|
3 - 6 |
3 - 5 |
|
5 - 8 |
80-100 |
30 - 40 |
Fasulye Tohumu (yer)
|
3-6 |
6 - 8 |
|
15 - 20 |
50 - 60 |
5 - 10 |
Havuç Tohumu
|
1.000 - 1.200 |
0,2 - 0,25 |
|
15 |
25 - 40 |
3-5 |
Bezelye Tohumu (sofralık)
|
3 - 6 |
10 - 15 |
|
50 - 60 |
40 - 50 |
3 - 5 |
Bezelye Tohumu (sanayi)
|
4 - 6 |
18 - 22 |
|
60 - 65 |
25 - 30 |
3 - 5 |
Karnabahar Tohumu
|
250 - 350 |
|
15 - 20 |
2 - 2,5 |
60 - 70 |
60 - 70 |
Ispanak Tohumu
|
100-150 |
1,5 - 2 |
|
35-40 |
25 - 30 |
5-7 |
Maydanoz Tohumu |
500 - 750 |
0,25 - 0,3 |
|
13 - 15 |
25 - 40 |
2 - 3 |
Pırasa Tohumu |
350 - 400 |
|
150 - 200 |
40 - 45 |
25 - 30 |
4 - 6 |
Turp Tohumu |
80 - 120 |
3 - 4 |
|
55-60 |
10 - 15 |
3 - 4 |