Fasulye Tohumu Nasıl Ekilir ?
Fasulye Tohumu Hangi Toprağa Ekilir?
Fasulye tohumlarını ekeceğiniz zaman toprağın ısısının son derece yüksek olması gerekir. Düşük sıcaklıkta bulunan bir toprağa ekildiği takdirde alacağınız verim oldukça azalır. Sıcak mevsimlerde ve hava sıcaklığının iyi olduğu zamanlarda ekiliş yapılmalıdır. Soğuk toprağa ekim yapılmamalıdır.
Fasulye Tohumu Hangi Ayda Ekilir?
Fasulye tohumu ekimi yapmak için Nisan ve Mayıs aylarını tercih etmeniz gerekir (bölge ekolojik şartları dikkate alınmalıdır) fakat iklim şartlarına göre Mayıs ayının son haftasına kadar kademeli olarak ekim yapılabilir.
Fasulye Tohumu Nasıl Ekilir?
Ekim mibzerle (havalı) 45cm sıra arası ve çeşit özelliğine göre 8-10-12 cm sıra üzeri mesafe ile toprakta tav seviyesinden 5 cm derine yapılmalıdır. İçine en az 5, en fazla 7 adet tohum koyulur ve toprak kapatılır. Yavaş yavaş kendini göstermeye başladığında dalların diplerine çubuklar dikilir.
Fasulye Tohumu Kaç Günde Çimlenir?
Fasulye tohumu dikeceğiniz zaman toprağın ısısının 15-20 C arasında olması son derece uygundur. Uygun şartları sağladığınız takdir de kolaylıkla fasulye tohumlarının çimlendiğini görürsünüz. Tohumların çimlenme süresi 7 ila 10 gün arasında değişiklik gösterebilmektedir. En kısa bir hafta içerisinde fasulye tohumlarının çimlendiğini görebilirsiniz.
Fasulye Tohumunda Sulama Nasıl Yapılır?
Fasulye tohumu çimlenme aşamasında suya az ihtiyaç duyar. Vegetasyon devresinde Taze fasulye bitkisinin su ihtiyacı en az 300-450mm’dir. Bitkiler generatif devrede tam çiçekte iken sulanmamalıdır. Sulama zamanları fidelerde üç yaprakçıklı asıl yaprağın görünmesi sırasında, çiçeklenmeden evvel, meyve tutumundan 10 gün sonra ve hasattan 1 ay önceki devrelerde olmak üzere hafif ama sık sulama yapılmalıdır. Sulama yapılırken yapraklarına su değmemesine dikkat edilmelidir.
Fasulye Tohumunda Çapalama Nasıl Yapılır?
Fasulye bir çapa bitkisidir. Fasulye tamamen toprak yüzeyine çıkıp 4-5 çift yapraklı olunca ilk çapa yapılmalıdır. Bitkilerin dallanma evresinde, çiçek açmadan önce birinci çapadan 2-3 hafta sonra ikinci çapa yapılmalıdır. Çiçeklenme döneminde çapalama işleminden kaçınılmalıdır.
Fasulye Tohumunda Gübreleme Nasıl Yapılır?
Sırık fasulyeler oturak fasulyelere nazaran topraktan daha fazla besin elementi kaldırır ve toprağın gücünü azaltır. Fasulyeler için tavsiye edilecek tabi ve ticari gübre miktarları topraktaki besin maddeleri miktarları ile ilgilidir. Toprak tahlili neticelerine göre ihtiyaç duyulan gübrelerin verilmesi en doğru yoldur.
Fasulye Tohumunda Hasat Ne Zaman Yapılır?
Taze fasulyede hasadın en ideal zamanı baklaların hakiki çeşit karakterini gösterdiği, iriliğin 1/3'nü aldığı devredir. Hasatta gecikme hasat edilen fasulyelerin selülozlaşması neticesinde sertleşmeleri, içindeki danelerin yeme zevkini bozacak tarzda irileşmesi ve bilhassa kılçıklılığın artmasına neden olmaktadır.
Fasulye Tohumu Nasıl Saklanır?
Fasulye tohumlarının serin ve rutubetsiz bir yerde saklanması gerekir. Bez torbaların içerisine koyduğunuz fasulye tohumlarını karanlık bir yerde güvenli bir şekilde uzun süre saklayabilirsiniz.
Fasulye Tohumlarımız;
https://www.asgen.com.tr/urun/askiz-fasulye-tohumu
https://www.asgen.com.tr/urun/gina-fasulye-tohumu
https://www.asgen.com.tr/urun/alman-ayse-fasulye-tohumu
https://www.asgen.com.tr/urun/mendoza-1-fasulye-tohumu
https://www.asgen.com.tr/urun/allegra-fasulye-tohumu
https://www.asgen.com.tr/urun/limka-fasulye-tohumu
https://www.asgen.com.tr/urun/ozbal-fasulye-tohumu
https://www.asgen.com.tr/urun/atlanta-fasulye-tohumu
UYARI: Üretici kişilerin ve pazarlamacıların tohum tesliminden sonra tohumu uygun koşullarda muhafaza etmesi kendi sorumluluğundadır. Asgen Tarım oluşabilecek zararlardan kesinlikle sorumluluk kabul etmemektedir. Üretim koşulları ve bulunulan bölgedeki iklimsel, çevresel ve yetiştirici faktörlerini göz önüne alarak, verilen tavsiyelerin uygun olup olmadığına üretici kişilerin karar vermesi gerekmektedir.