Hesabım
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Biberin Faydaları

24-08-2020 11:58
Biberin Faydaları

Hem Türkiye'de hem de dünyada oldukça yoğun olarak tüketilen, salatadan yemeğe birçok farklı yerde kullanılan biberin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle beslenmesine dikkat eden vatandaşlar tarafından biberin faydaları nelerdir ve hangi hastalığa iyi gelir soruları yoğun olarak araştırılıyor. Biberin kalorisi ve besin değeri de formda kalmak için büyük önem arz ediyor. Peki, biberin faydaları nelerdir?

BİBERİN FAYDALARI

Kalorileri düşüktür. Tüm çeşitler mükemmel A ve C vitaminleri, potasyum, folik asit ve lif kaynaklarıdır. Ayrıca, baharatlı olanlar yiyecekleri canlandırır.

Biberler her boyutta ve renkte olabilir. Biraz acı olan genelde sivridir, diğerleri ise tatlı. Onları taze, dondurulmuş, kurutulmuş veya konserve halinde marketlerden ya da bakkallardan alabilirsiniz.

Bakkalda veya manavda - yeşil, turuncu, sarı ve kırmızı - biber gördüğünüzde kararsız kalabilirsiniz. Kırmızı biberler en yüksek besin değerine sahiptir, çünkü en uzun süre toprakta kalanlar onlardır.

Yeşil biber, sarı, turuncu ve daha sonra kırmızıya dönüşme şansına sahip olmadan önce hasat edilir. Bu nedenle, yeşil dolmalık biberlere kıyasla, kırmızı biberlerde yaklaşık 11 kat daha fazla beta- karoten ve 1.5 kat daha fazla C vitamini bulunur.

Güçlü bir antioksidandır

Biber, antioksidan özelliklerinden sorumlu olan A, B, B6, B9 ve C vitaminleri ile donatılmıştır. Antioksidanlar vücutta önemli roller oynayan bir grup vitamindir. Vücudu tehdit eden serbest radikallerle mücadelede vücuda yardımcı olurlar ve böylece genel sağlığı korurlar.

Kolon kanseri ile savaşır

Biberler, kalın bağırsaklarda anormal hücre büyümesini engelleyen A, C ve B9 vitaminleri ile donatılmıştır. Antioksidanlar vücuttaki kanserojenlerle savaşır.

Bağışıklık sistemini güçlendirir

Bahsedilen yeşil biber, bağışıklık sistemimizi artıran çok sayıda vitamin ile donatılmıştır. Patojenlerin vücuda girmesine karşı savaşan ve önleyen beyaz kan hücrelerinin üretimine yardımcı olur.

Kırmızı Biber Nedir?

 

Daha çok sıcak ve ılıman iklim koşullarını seven kırmızı biber, patlıcangiller familyasının üyesidir. Ülkemizin hemen her yerinde yetiştirilen kırmızı biber, taze olarak tüketildiği gibi toz haline getirilerek kullanılabiliyor. A, C vitaminleri, potasyum ve magnezyum bakımından zengin olan kırmızı biber, bağışıklık sistemine faydalarıyla biliniyor.

Kırmızı Biberin Faydaları Nelerdir?

 

Lif açısından zengin olan kırmızı biber, mesane ağrılarına, sindirim sistemine ve mide ağrılarına karşı iyi gelir. Kullanımı durumunda, sindirimin daha kolaylaşmasını sağlayabilir.

Kırmızı biber tüketen kişilerde, stres minimum düzeye iner. Kronik yorgunluk daha az görülür.

Kırmızı biberin kolesterol düşürücü etkileri bulunur.

Sindirimi kolaylaştıran kırmızı biber, aynı zamanda iştah açıcı olarak tüketilebilir.

Romatizmaya bağlı gelişen ağrıların en aza inmesine yardımcı olur. Romatizma ağrılarına karşı, kırmızı biberin alternatif tıpta kullanıldığı biliniyor.

Midede asidin artması, hem mideye hem yemek borusuna zarar verebilir. Hatta yemek borusu kanseri veya mide kanseri bu nedenlerle ortaya çıkabilir. Kırmızı biber, mide asidini dengeleyici etkilere sahiptir.

 

Kırmızı Biber Neye İyi Gelir?

Sofralardan eksik edilmeyen tatlı kırmızı biber, birçok hastalığa iyi gelir. İnsan sağlığını tehdit eden birçok olguya karşı, tedavi niteliğinde olan kırmızı biberi hemen herkes tüketebilir.

Vücudun Direncini Artırır

Kırmızı biberin önemli faydaları arasında bağışıklık sistemine olan katkılarıdır. Bağışıklığın güçlenmesine zemin hazırlayan kırmızı biber, vücudun hastalıklara karşı daha çok dirençli olmasının önünü açar.

Kanserli Hücreleri Engeller

Kırmızı biberin içerisindeki bazı maddeler, kanserli hücrelerin artmasına engel olur. Bu hücrelerin öldürülmesini sağlayarak, vücuda yayılmalarına izin vermez.


Kanserli hücreleri yok edici özellikleri olduğu belirtilen kırmızı biber hakkında araştırmalar devam ediyor. Ayrıca kansere yakalanmış hücrelerin vücudun her yanında yayılmasına engelleyici özelliği olduğu belirtiliyor.

Rahim kanseri ve prostat kanseri risklerini azaltan kırmızı biber, bağırsaklarda genel temizlik için kullanılabiliyor.

 

Kırmızı Biberin Az Bilinen Faydaları

Kırmızı biberin faydaları konusunda bilimsel araştırmalar halen devam ediyor. Kullanım alanları geniş olan kırmızı biberin, çok az kişi tarafından bilinen faydaları da bulunuyor.

 

Kırmızı biber, midede gaz birikmesini önler. Toplumda yaygınlaşmaya başlayan bu rahatsızlığı, kırmızı biber tüketerek gidermek mümkün olabilir.

Solunum yolu hastalıkları olan kişilere fayda sağlar. Solunum yolunu açtığından, daha rahat nefes alışverişine imkan tanır.

Kırmızı biber, enerji yakıcı, sindirim kolaylaştırıcı özellikleriyle bilinir. Bu da zayıflama için oldukça ideal bir besin olduğunu gösterir

Hafıza güçlendirici özellikleri bulunur. Devamlı ve bilinçli tüketimi durumunda, beynin sinir hücrelerinde hasar oluşumunu engeller. Depresyon ve diğer ruhsal problemlerin oluşmasına engel olur.

Kırmızı biberin içerisinde bol miktarda A vitamini bulunur. A vitamini, göz sağlığı için ihtiyaç duyulan vitamin türüdür. Kırmızı biber, göz sağlığını korur.

 

BİBERİN KALORİSİ VE BESİN DEĞERİ

Taze, çiğ biber temel olarak sudan oluşmaktadır (% 92). Geri kalanı karbonhidrat ve az miktarda protein ve yağdan oluşmaktadır.

Çiğ, kırmızı biberlerin 100 gramı içindeki ana besin maddeleri şunlardır:

·Kalori: 31

·Su:% 92

·Protein: 1 gram

·Karbonhidrat: 6 gram

·Şeker: 4.2 gram

·Lif: 2.1 gram

·Yağ: 0,3 gram

Biber çeşitlerimizi incelemek için.

Biber Tohumları

 

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.