Hesabım
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Metaverse ve Tarım İlişkisi

25-02-2022 15:53
Metaverse ve Tarım İlişkisi

Metaverse Nedir ?

 

Evrenin ötesi olarak açıklanabilen Metaverse, tüm sanal dünyaların (MMO oyunlar, sanal toplantılar, NFT tabanlı sanat eserleri, Merkeziyetsiz Finans (DEFI), 5G teknolojisi, vb.) ve internet üzerindeki içeriğin, artırılmış gerçeklik (AR), sanal gerçeklik (VR) ve blockchain teknolojiler kullanılarak birleştirilmesi sonucunda oluşmuş, sanal ve gerçek olanın eş zamanlı deneyimlendirilebildiği bir tür yeni gerçeklik evreni ve boyutu olarak ifade edilmektedir.

 

Geleceğin sosyal medyası veya geleceğin interneti olarak tanımlanan Metaverse bize sanal gerçeklik gözlüklerini kullanarak insanların kurgusal karakterleri (avatarları) ile üç boyutlu bir sanal gerçeklikte var olabilecekleri, çalışabilecekleri, kripto paralar kazanabilecekleri, alışveriş yapabilecekleri, konsere gidebilecekleri, sanat sergilerini gezebilecekleri gibi birçok günlük aktiviteyi yerine getirmelerinin mümkün olacağı hatta AR teknolojisi ile gerçek dünyadan tamamen kopuk bir şekilde yepyeni bir evrende sosyalleşebilecekleri benzersiz bir dünya vaat ediyor.

 

Gerçek ve sanalın bir bilim kurgu vizyonunda birleştiği ve insanların farklı cihazlar arasında hareket etmesine ve sanal bir ortamda iletişim kurmasına izin verdiği alternatif bir dünyanın kapılarının aralandığı, gerçek evrenin ötesindeki bu sistemde birçok teknoloji devi firmanın yanı sıra hükümetler de geleceğin dünyasında yer almak için adımlar atmaya başladı.

 

Metaverse ve Tarım İlişkisi

 

Ülkeler tarım teknolojilerini, tarımda yaptıkları stratejileri ve atılımları özellikle Z ve Alfa kuşağına akratabilmek için metaverse oyunları yayınlayarak, bu oyunlarla o ülkede neler yapıldığını anlatmayı hedefliyorlar. 

 

Bu yeni dünya, Türkiye’nin de kendini ve ürünlerini tanıtması, ürünlerini başka pazarlara açması açısından çok büyük bir imkan. Gıda farkındalığı, israfa dikkat çekmek, iklim krizinin çözümüne katkı sunmanın yanı sıra, bitkisel ve hayvansal üretimde çeşitli yöntemlerle verimi artırma ve maliyetleri düşürme çalışmaları, teknoloji ve satış odaklı projeler, tarımsal tekniklere adapte etmek amacıyla karmaşık bilgilerin görselleştirilmesi ve öğretilmesi, sanal tarım müzeleri, akıllı çiftlikler, tarım teknoloji eğitimleri ile hem ülke tarımını geliştirmeye katkı sunacak değişiklikler hem de tüketicilere yaşatılacak farklı deneyimler bir gözlük mesafesinde gerçekleştirilebilecektir.

 

Metaverse Tarım Geleceğini Nasıl Etkileyebilir?

 

Bu yeni evrende çiftçilerin avatarları ile istedikleri bölgede düzenlenen etkinliklere katılarak tohumların gelişme süreçlerini ister AR, isterse VR modu ile hem dokunsal hem de gözlemleyici olarak deneyimlemesi mümkün olacaktır. Sanal toplantılar şu an ki teknoloji ile yapılabilmektedir. Tanıtımda baskı, katalog, internet reklamcılığı gibi içerikler yerine istenilen şartlar altında; mevsim, iklim, coğrafi konum, su kullanımı, ürün çeşidi, hava sıcaklığı, toprak türü, gübre çeşidi vb. seçimler yapıldıktan sonra ürünlerin büyüme evrenlerini sanal gerçeklik ile deneyimlemek mümkün olabilecektir.

 

Bu sayede ürünün istenilen bölgede ne kadar zamanda gelişebileceği gözlemlenebilecek. Bu bilgiler ışığında geliştirilebilen ürünler çiftçilere daha hızlı şekilde tanıtılabilecektir. Yapay ürünler istenildiği takdirde merkeziyetsiz sistem ile satın alınabilecek, gerçek ortamda yetiştiriciliği yapılabilecektir. Bunun sonucunda limitler kalkacak ve müşteri ilişkileri daha farklı bir boyuta gelecek, ülkeler arasındaki ticaret daha kolaylaşacaktır.

 

Teknolojik ekipmanların üretim maliyetlerini de göz önünde bulundurduğumuzda, zaman içerisinde çok daha etkili kullanımı kolay ve düşük maliyetli teknolojik cihazlarla hayatımızda daha çok yer edinecektir.

 

Akıllı Tarım Uygulamalarının kullanımı günümüzde oldukça yaygınlaşmaktadır. Çiftçilerin sanal alem sayesinde deneyimledikleri süreçlerin akıllı tarım uygulamaları ile entegrasyonu yapıldığı takdirde; sanal alemde denedikleri ve aldıkları sonuçlar doğrultusunda gerçekte istedikleri sonuçları alabilmek için sanal evrenlerin içerisinde gezebilecek hatta ürünleri fiziksel olarak deneyimleyebilecekler. Deneyimledikleri ürünleri satın alabilecekler ve tarlalarında daha verimli sonuçlar elde edebileceklerdir. Şu an en verimli ürünlere erişmek için sadece aşağıdaki linke tıklayarak ürünlerimizi inceleyebilirsiniz.

 

Giyilebilir teknolojilerde gelişmeler, ultra gerçekçi avatarlar, beynimize o nesne kokusunu ve dokunsal olarak hissiyatını yaşatacak teknolojiler çok uzak değil, peki biz bu dönüşüme hazır mıyız?

 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.