Hesabım
HOŞ GELDİNİZ
Hızlı ve güvenli alışverişe giriş yapın!
HENÜZ ÜYE DEĞİL MİSİNİZ?
Kolayca üye olabilirsiniz.

Deniz Yosunu Nedir ?

22-03-2022 15:41
Deniz Yosunu Nedir ?

Deniz Yosunu Nedir ?

Okyanuslarda, denizlerde ve tatlı sularda bulunan kırmızı, yeşil ve kahverengi görünümlerde olabilen su bitkileridir.

Bu gübrenin özünde alginik asit, vitamin, oksin, giberilin sitokinin ve indol gibi bitki gelişimini düzenleyen doğal maddeler bulunmaktadır.

Deniz yosunu;sebze (domates, biber, patlıcan, hıyar, kavun, karpuz, kabak, vb.), meyve (elma, armut, kayısı, şeftali, kiraz, zeytin, narenciye, üzüm, vb.) ve tarla bitkilerinin (pamuk, mısır, kolza, pirinç, buğday, soya fasulyesi, yer fıstığı ve tütün) birçok çeşidinde kullanılabilir.

Deniz yosunu bitkilerde nasıl kullanılır?

Deniz yosunu gübreleri sıvı, toz veya granül formda olabilir.

Ürün çeşidinize göre etiket üzerinde yer alan talimatlar doğrultusunda ve iklim göz önünde bulundurularak, yapraktan veya damlama sulamaya dikkat ederek bitkilere uygulayabilirsiniz.

Sıvı deniz yosunu gübresi ne zaman kullanılır?

Genel olarak Mart ve Eylül ayları arasında kullanımı uygundur. Bitki ekimi ve iklim koşullarına göre farklı zaman dilimlerinde de kullanılabilmektedir.

Sıvı deniz yosunu gübresi ne kadar kullanılır?

Bitkiler aktif olarak büyürken yani sebzelerde dikimden itibaren 15 - 20 gün ara ile, meyvelerde vejetatif gelişme başladıktan sonra 15-20 gün ara ile, tarla bitkilerinde ise fide, çiçeklenme ve üst olum dönemlerinde uygulanmalıdır.

Sıvı deniz yosunu gübresi nasıl kullanılır?

Sıvı deniz yosunu gübreleri çok tercih edilir olma eğilimindedir. Bunun nedeni, çoğu durumda sıvı gübrelerin katı gübrelere kıyasla daha hızlı sonuç vermesidir. Katı gübrelerin önce parçalanması ve bitkilerin onları alması için çözünür hale gelmesi gerekirken, sıvı gübreler kolayca tüketilebilir.

Deniz yosunu yapraktan verilir mi?

Deniz yosunu uygulaması hem yapraktan hem damlamadan hem de topraktan verilebilir. Deniz yosunu gübreleri üreticilerin daha kaliteli ürün elde etmeleri ve rekoltelerini yükseltmeleri için önemli bir çözümdür

Deniz yosunun faydaları nelerdir?

Karbonhidrat ve proteinlerin sentezlenmesini sağlayarak verim ve kaliteyi artırır.

Verimi ve kaliteyi artırmada etkin olması dolayısıyla topraktaki mikro makro besinlerin dengeli olarak alınmasında yardımcı olur.

Bitkide klorofil seviyesi artar ve fotosentez yapması kolaylaşır.

Çimlenmenin hızlı olmasını, hızlı büyüme ve gelişmeyi sağlar.

Bitki köklerinin gelişmesinde yardımcı olarak su ve besin maddelerinin emilimini kolaylaştırır. Böylece, bitkiler sağlıklı bir şekilde gelişirler.

Yararlı toprak mikroorganizmalarının gelişmelerini ve çoğalmalarını sağlar.

Kuraklık, tuzluluk, yüksek ya da düşük sıcaklıklar gibi çevresel stres, hastalık ve zararlılara karşı direnç yoluyla bitki sağlığını da iyileştirir.

Bitkilerde normalden fazla bulunan su molekülleri uzaklaştırılır ve bunun yerine vitamin ve minerallerin geçmesi sağlanır. Bu yer değiştirme özelliği sayesinde bitki en düşük sıcaklıklarda dahi dirençli olur.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.